Varför vego

var för vego

Varför Vego?

På senaste tiden har vi börjat äta allt mer grönsaksrätter på Dalens. En vegansk vän behövde mycket vegansk dressing, så vi började arbeta fram det bästa receptet … Riktig vegansk dressing ska inte ha läskiga emulgeringsämnen eller annat fusk. Vi gör vår dressing och majonnäs på svensk rapsolja och kikärtsspad. Och en massa vispande! Sen kryddar vi och vips hade vi en ny favorit. Till och med svärmor erkänner att den smakar som ”vanlig” majjo.

Varför kallar vi den Vego, inte Vegansk? Ingredienserna i Vego-majjon och Vego-dressingarna är veganska (utan animaliska produkter), det finns ingen tvekan om det. Dock har vi respekt för att många veganer anser att veganska produkter sträcker sig längre än så. Vi har äggula i vår produktionslokal, och därför kan vårt kök inte räknas som veganskt. Vi respekterar den åsikten och kallar våra produkter Vego, så får man göra sina egna val baserat på det helt enkelt.


Archives