Svampsallad

Ingredienser

  • 150 gr blandad sallad helst med Lollo rosso
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 1,5 msk olivolja
  • 200 gram svamp
  • 2 msk bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • Parmesanost
  • Vitvinsvinäger

 

Tillagning

  • Skär svampen i skivor. Finhacka vitlöken och persiljan
  • Fräs olivoljan med vitlöken på medelstark värme. Tillsätt champinjonerna och fräs dem tills de får färg. Smaka av med salt och peppar.
  • Skölj salladen och lägg upp på ett fat, lägg på den varma svampröran.
  • Tillsätt dressingen, smaka av med vitvinsvinäger.
  • Strö parmesanost över salladen. Servera.

 

Dressing

  • 45 gr honungsvinaigrette

 

TIPS: Pröva Karl-Johan svamp, det smakar Spanien !


Archives